IX Concurs d’emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines

13/01/2021

El Projecte ATHAMANTA, de l’alumna Alexandra Masias del CFGM de Cuina i Gastronomia guanya el concurs.

Sistema de restauració basat en una masia amb terreny aprofitable per a la plantació. Servei d’alta gastronomia amb gran protagonisme vegà, que utilitza productes de temporada propis i locals que emfatitzen i actualitzen la cuina tradicional catalana de la zona dels Pirineus.
Una de les metes principals és assegurar que la petjada mediambiental sigui considerablement minimitzada, posant gran deteniment a l’hora de triar els mètodes de gestió de les diferents zones que el composen.

Idea necessària com a model ideal de negoci de cares al problema del canvi climàtic, que té en compte l’eliminació de residus, consciència de consum energètic, compromís i inclusió social, implicació econòmica local, súper aprofitament i seguiment estricte dels cursos naturals per la creació de menús amb caràcter remeier. Gran viabilitat de negoci per la simplificació de molts mètodes que abarateixen costos, tot i que requereixen una inversió inicial major.
En conclusió, el meu objectiu és crear un negoci rentable a nivell econòmic i ambiental, com a remei al consum exagerat de recursos mundials per sobre del que ens podem permetre.