III Jornada d'Innovació i Emprenedoria d'FP a Girona

20/05/2021

"Innovar i vendre: el combo perfecte a càrrec de Txell Costa, directora de la Consultoria d'estratègia empresarial Txell Costa® Group,

La Inauguració de la Jornada ha estat a càrrec de la La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

La jornada  s’ha  retransmès en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Girona, i tots els centres educatius de formació professional de la ciutat han pogut seguir-la des de les seves aules. 

La jornada s'ha iniciat  amb la conferència "Innovar i vendre: el combo perfecte a càrrec de Txell Costa, directora de la Consultoria d'estratègia empresarial Txell Costa® Group, conferenciant internacional, docent universitària i escriptora. 

Seguidament s’ha fet la taula rodona "Talent i innovació digital a l'FP: Conversa entre joves emprenedors i emprenedores d'FP", moderada per Sílvia Prunella, experta en emprenedoria. A aquesta taula han participat :

Lluc Quintana, cap de cuina del Restaurant Can Xapes, exalumne de l'Escola d'Hostaleria i Turisme del CFGS Direcció de cuina. 

Alexandra Tamas, creadora de l'empresa Univer Comercial Services, exalumne de l'INS Sta. Eugènia del CFGS Gestió de Vendes i Espais Comercials. 

Begoña de Erraiz, dirigeix un estudi d'estètica Bde Advanced Beauty and Make Up Studio, ex-alumne de I'INS Narcís Xifra i Masmitjà CFGS d'Estètica Integrali Benestar. 

Ivan Cortés, creador de l'empresa Ivydax, exalumne de l'Escola Tècnica de Girona del CFGS Màrqueting i Publicitat. 

Ruben Graf, creador de la web “depisoenpiso.com", exalumne de l'INS Montilivi. del CFGS Desenvolupament d'aplicacions web i multiplataforma. 

 

La jornada s’ha conclós amb Lliurament del II Premi d'Emprenedoria d'FP de Girona, 

Els projectes Sweet Home pastisseria i Pa amb oli, tots dos impulsats per l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, han guanyat el primer premi de la segona edició del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona, que buscava promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat dels cicles formatius de la ciutat durant el curs escolar 2019-20. 

La proposta Sweet Home pastisseria, de l’alumna del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) Forneria, pastisseria i confiteria Brígida Villanueva i Calvo, ha estat la primera classificada en la categoria de Millor projecte d’emprenedoria de l’FP de Cicle formatiu de grau mitjà; mentre que la proposta Pa amb oli, de l’alumne del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) Direcció de cuina Pau Nomen i  Armengol, s’ha imposat en la categoria de Millor projecte d’emprenedoria de l’FP de Cicle formatiu de grau superior.

La resta de premis atorgats corresponen al projecte Celler Sheer Glass, del CFGM d'Activitats Comercials, presentat per l'Escola Tècnica de Girona (segon premi) i Fleca Origen, del CFGM Forneria, pastisseria i confiteria, presentat per l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (tercer premi), per als projectes de Cicle formatiu de grau mitjà; i als projectes J&G Shoes, del CFGS de Comerç Internacional, presentat per l'Escola Tècnica de Girona (segon premi) i Mas Pedrinyà, del CFGS Direcció de cuina, presentat per l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona (tercer premi), per als projectes de Cicle formatiu de grau superior.