13/02/2018

Concurs de gelats artesans Cattabriga-Anhcea

Albert Soler guanya la eliminatoria catalana del Concurs Cattabriga-Anhcea

Un gelat de base blanca de blat de moro dolç amb incrustacions d'albercoc nitrogenats o nitro-shots, i un gelat sacher fidel al pastís d'original van ser suficients perquè Albert Soler (Can Soler) s'imposés amb claredat en la segona eliminatòria del Concurs Cattabriga- ANHCEA al Millor Sabor Nacional. En aquesta fase catalana, que va tenir lloc a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Soler va aconseguir 351,5 punts en total en les dues modalitats de prova: en el gelat de sabor lliure i en el qual pren com a referència al pastís Sacher d'origen austríac. Van quedar molt lluny el segon i tercer lloc, amb César Giménez (Arlequino) com més immediat competidor al pòdium, amb 302'5 punts, i el tercer, Vicente Baena (Artic Gelat Artesà), amb 300'5. Els tres classificats participaran a la final de Madrid, el proper 22 de febrer.

En paraules d'Albert Soler, aquest concurs "m'ha donat l'oportunitat de provar noves tècniques com el nitrogen líquid", incorporant un topping diferent a l'habitual que també es troba a una temperatura de fred negatiu. Aquests “entrebancs”  tenen dues textures en albercoc, una exterior i una interior més cremosa. "L'encapsulació d'un producte congelat té moltíssimes possibilitats en gelateria", sosté. Aquesta experiència tan positiva "m'ha donat forces per continuar provant tècniques noves en els gelats, sobretot de cuina", continua. El jurat també va saber valorar l'aposta pel blat de moro dolç, un producte poc habitual en gelats.

El jurat del Concurs va estar format per Pablo Galiana en representació de ANHCEA, Lluís Ribas, i Luis Concepció per part d'Art Gelater.

De forma paral·lela al Concurs, es van realitzar diverses xerrades tècniques d'introducció a la gelateria per als alumnes de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona. Pablo Galiana i Lluís Ribas van tenir l'oportunitat d'explicar algunes nocions bàsiques per a l'alumnat de cuina i pastisseria i trencar tòpics habituals en cuina sobre el gelat.